Een weekendje Eindhoven

Ik zal heel eerlijk zijn, Eindhoven is nooit een stad geweest die mij heeft aangesproken. Maar nu ik door een goede vriendin werd uitgenodigd om eens een weekendje langs te komen dacht ik: waarom ook niet!

De kinderen waren het weekend bij Opa en Oma dus dat was voor mij dé mogelijkheid om weer eens een leuk weekendje te doen met een vriendin die ik al een hele tijd niet meer gezien had.

Zodoende stapte ik op de trein naar Roosendaal en vanuit daar naar Eindhoven. Bij aankomst verbaasde ik mij al over het oude station dat Eindhoven heeft. Ook wist ik niet dat Eindhoven eigen vliegveld had! Dus die avond gingen we natuurlijk stappen op Stratumseind.

We hadden al flink wat wijntjes op toen we ons bedachten dat het wel eens tijd werd om naar huis te gaan, maar toen kwamen we erachter dat onze jassen gestolen waren. Dit had mijn vriendin ook nog nooit meegemaakt. Helaas zaten haar huissleutels ook in deze tas. En dan sta je dus midden in de nacht in Eindhoven, zonder jas. En het is al geen warme zomer.. Probeer maar eens om drie uur ’s nachts een slotenmaker in Eindhoven te vinden! Dat is zeker niet makkelijk.

Uiteindelijk om vier uur stond meneer dan tóch voor de deur. Wij gingen kapot van de kou en natuurlijk wilden we ook graag gaan slapen. Om een uur of vijf ging dat eindelijk lukken. Het slot was vervangen en de meneer was betaald. Bizar wat een prijzen deze mensen hanteren overigens! Ze komen er natuurlijk mee weg want iemand die een slotenmaker belt is meestal iemand die zich in een noodsituatie bevindt. Hier wordt blijkbaar handig misbruik van gemaakt.

Tot zover mijn avontuurtje in Eindhoven. Makkelijk was het zeker niet, maar wel erg gezellig! Laten we het gauw nog een keer doen :-).