Hoe ik informatie inwin over webshops die ik niet ken

Op internet zijn vandaag de dag tal van verschillende webshops actief. De ene webshop heb je mogelijk al vaak iets over gehoord, terwijl de andere je misschien nog onbekend is. Doordat steeds meer mensen tegenwoordig op het internet winkelen, is de kans op oplichting een stuk groter.

Veel mensen doen zich namelijk voor als een professioneel bedrijf, maar dit blijkt dan achteraf helemaal niet zo te zijn. In dat geval ben jij je geld kwijt en heb je ook het bestelde product nog niet in huis. Om dit te voorkomen is het verstandig om informatie in te winnen over webshops waar jij een product wilt kopen, maar die bij jou niet bekend zijn. Maar hoe ga je hierbij te werk?

Bedrijfsgegevens opzoeken

Er zijn tegenwoordig heel veel webshops. Om te kijken in hoeverre een webshop betrouwbaar is, kun je natuurlijk gaan kijken naar de bedrijfsgegevens. Deze staan, bij betrouwbare bedrijven, doorgaans altijd vermeld op de website. Op deze manier kun je ze dus makkelijk natrekken. Let hierbij vooral op het telefoonnummer. Indien het gaat om een telefoonnummer dat je niet bekend is, is het verstandig dit altijd even op te zoeken. Op deze manier kun je namelijk oplichters makkelijk filteren en weet je of het verstandig is om met de webshop in zee te gaan.

Reviews bekijken

Het opzoeken van bedrijfsgegevens kost vaak veel tijd. Er is echter een manier om veel sneller te achterhalen of een webshop al dan niet betrouwbaar is. Hoe? Door reviews over de betreffende webshop te lezen. Dit doe ik zelf altijd op Ervaringensite.be. Veel mensen delen tegenwoordig namelijk hun ervaringen met een webshop of bedrijf via deze website. In deze reviews geven zij bijvoorbeeld aan wat zij van de prijs vonden en hoe het bijvoorbeeld zit met de service en de levering.

Waar let je op bij een review

Veel mensen letten bij reviews alleen op de beoordeling die een webshop of bedrijf krijgt. Hierdoor weet je natuurlijk in één oogopslag of een organisatie betrouwbaar is. Een beoordeling zegt echter niet alles, dus is het van belang om ook verder te kijken dan dit. In de meeste gevallen schrijven mensen ook een verhaal bij hun beoordeling. Indien je een aankoop wilt doen bij een voor jou onbekende webshop, is het verstandig om deze reviews in zijn geheel door te lezen. Het stukje tekst zegt in dit geval immers veel meer dan de beoordeling op zich. Door de tekst te lezen, ben je namelijk in staat om zelf een goed oordeel te vellen over de webshop en kun je besluiten al dan niet tot aankoop over te gaan.

Betrouwbare webshops

Bij webshops of bedrijven die u niet kent, is het verstandig om de reviews door te lezen en de beoordelingen te bekijken. Maar ook bij bekende bedrijven is het nooit verkeerd om dit te doen. Mogelijk kent u het bedrijf, maar heeft u er nog nooit eerder een bestelling geplaatst. De beoordeling kan misschien wel heel goed zijn, maar mogelijk staat er in de tekst wel een minpuntje. Mogelijkerwijs is dit minpunt van groot belang voor jou. Het is dan ook nooit aan te raden om zonder het lezen van reviews of het kijken van beoordelingen een product te bestellen bij een webshop. In dat geval is de kans namelijk groot dat je belazerd wordt en dat wil je natuurlijk voorkomen.