Onmisbare interieurstyling tips

Dromen van wonen in een villa of groot huis, wie doet het niet. Een vrijstaand huis met veel ruimte, geen directe buren, minstens vier slaapkamers en ook zeker twee badkamers. Aan de slag met de perfecte interieurstyling, en natuurlijk een hele grote tuin. Lees meer over mijn tips en adviezen omtrent interieurstylen!

Enkele onmisbare interieurstyling tips

Rust en ruimte, een ideaalbeeld voor velen. Althans, zo lijkt het, maar in een groot huis staan ook vaak veel kamers leeg en je hebt wel heel veel spullen en meubels nodig om het interieur van zo’n groot huis een beetje gezellig te stylen.

Geef mij maar een appartement. Een appartement is vaak ideaal gesitueerd in of vlakbij het centrum van de stad en je bent geen slaaf meer van je huis. Een kleinere ruimte heeft minder onderhoud nodig en dat betekent dus meer vrije tijd. Als je veel spullen over de jaren hebt verzameld zal het in eerste instantie niet meevallen om keuzes te maken, maar ontspullen werkt bevrijdend. Je bewaart wat je fantastisch vindt aan je interieur en daarnaast kun je jouw stijl al zichtbaar maken met drie decoratieve items. Hou het simpel is je nieuwe mantra.

BNS Crisp, de beroepsvereniging voor interieur- en vastgoedstylisten, heeft een visual laten maken met hierin onmisbare tips voor het stylen van je interieur in een appartement. Klik op de afbeelding (rechtsboven) voor een duidelijke weergave.

Naast het ontspullen en het afscheid nemen van meubels doe je er goed aan je te richten op een bepaalde trend en je accessoires hierop te laten aansluiten. Daarnaast zijn kleur en behang je geheime wapens. Hiermee kun je alle kanten op en kleur op de muur is redelijk makkelijk aan te passen. Een minimale investering met een maximaal effect. Heb je geen inspiratie voor een paar aantrekkelijke stukken? Stapel een paar mooie boeken op, plaats planten in artistieke potten of installeer unieke verlichting. Een greep uit de tips voor interieurstyling die je vindt in bijgaande visual. Enjoy!