Schoenen met wieltjes, ook wel Heelys!

HeelysKinderen zijn volledig in de ban van schoenen met wieltjes. Ik kan me dat goed voorstellen, het zijn namelijk super coole schoenen die zowel voor dagelijks gebruik alsook voor skate doeleinden handig zijn. Maar hoe heten die schoenen? Hoeveel kosten ze? Waar kan je ze kopen? Deze vragen beantwoord ik in dit blog bericht!

De schoenen met wieltjes worden ook wel Heelys genoemd. Ze zijn in verschillende modellen, maten en types verkrijgbaar. Ik was nieuwsgierig of mijn maat (maat 39) ook in de winkel verkrijgbaar was. Gelukkig wel! Bij Bol.com had ik keuze uit diverse modellen en kocht ik uiteindelijk de Heelys propel rolschoenen in verschillende kleuren.

Heelys Propel Sneakers Zwart/Neon

Deze rolschoenen hebben één wieltje per schoen waardoor ik meer vrijheid heb voor trucjes en slalom bewegingen. Kinderen onder de 6 jaar pakken meestal twee wieltjes per schoen omdat die simpelweg meer stabiliteit, balans en dus veiligheid biedt. Ik heb deze schoenen met wieltjes voor €65,00 euro op Bol.com besteld en ben tot op heden zeer tevreden. Ik gebruik ze wel binnenshuis omdat ik vrijwel geen volwassenen rond mijn leeftijd met deze skates op straat zie. Boven maat 38 vallen ze net als normale schoenen. De zool is ietwat dikker ter bescherming van de schoen en voet. De schoen beschikt over stevig materiaal bestaande uit rubber, kunststof en textiel. Bij mijn bestelling kreeg ik standaard een extra setje wieltjes en gereedschap om de wieltjes mee te monteren.

Kortom, ik ben zeer tevreden over de Heelys! Ik raad volwassenen aan om deze skates te kopen. Wellicht dat ik me dan wel op straat durf te begeven ;-). Verder adviseer ik iedereen om de echte Heelys te kopen. Deze bieden alle nodige steun aan je voet. Sommige neppe schoenen met wieltjes zijn slecht afgewerkt, zijn gemaakt uit slecht materiaal en bieden zodoende niet de nodige bescherming voor je voet.