Solliciteren.. zo makkelijk nog niet!

Zoals sommige van mijn lezers wel weten werk ik al een tijdje als administratief medewerker bij de Orkade Fabrieken in Gent. Hier werk ik echter met een tijdelijk contract, dus ging ik op zoek naar een nieuwe baan..

Zo ging ik eens rustig zoeken, maar bijna alle bedrijven die op zoek zijn naar een administratiemedewerker boden alleen maar tijdelijke contracten. Ik vind dat ik daar inmiddels echt te oud voor ben, en dat het tijd wordt voor een vast contract.

Zo moest ik opeens een motivatiebrief schrijven. Dit had ik ook nog nooit gedaan. Het leek wel heel makkelijk maar vond ik toch wel erg ingewikkeld! Nou is dat uiteindelijk wel gelukt met behulp van een aantal websites. Maar toch vind ik het erg lastig te bepalen wat nou een goede motivatie is.

Toen ging ik op gesprek bij meerdere bedrijven in de regio Gent. Helaas is dat ook niks geworden. Voorlopig zal ik dus nog wel even in mijn huidige baan zitten. Op zich is dat niet zo erg maar het is wel balen dat het me allemaal zo moeilijk wordt gemaakt.