Waarom ik een Oxboard heb gekocht voor mijn kinderen

Mijn kinderen roepen al drie jaar om een Oxboard. Ze bedoelen hiermee natuurlijk het steeds populairder wordende hoverboard. Dit is een elektrisch transportmiddel dat ook wel bekend is als “balance board”. Het duurt even voor ze het kunnen, maar daarna ziet het er zeer soepel uit.

Voordat je zo’n apparaat koopt, wil je natuurlijk weten of het wel veilig is. Dat is voor mij een extra reden geweest om me uitgebreid te oriënteren op het internet. De website waar je dan vaak uit komt is deze website van hoverboard-liefhebbers uit Nederland. Hier heb ik veel handige informatie gevonden, vandaar dat ik ze even als bron vermeld voor de informatie in deze blogpost!

Is het veilig?

Deze vraag is eigenlijk pas te beantwoorden als je je kinderen er op hebt zien rijden. Die van mij hadden het speelgoed al eens uitgeprobeerd bij hun vrienden thuis. Ze konden er dus al op rijden en ik vond een helm of bescherming dan ook niet nodig. Doen je kinderen dit voor het eerst, dan kan het juist wel weer verstandig zijn!

Mag het overal?

Ook op deze vraag heb ik pas een antwoord gekregen op de eerder genoemde website. Je mag deze apparaten namelijk niet op de openbare weg gebruiken. Hieronder vallen blijkbaar ook het fietspad en zelfs de stoep. Vooral dat laatste wist ik niet, maar de boete liegt er niet om! Die is namelijk bijna net zo duur als het apparaat zelf.. Inmiddels staat er meer uitleg op Wikipedia..